Dženis Burnić nije u planovima Borussije, ali ponuda za njega nema
Talentovani fudbaler nema mjesta u timu iz Dortmunda i odavno je otpisan u redovima njemačkog velikana (Foto: EPA)

Može ići u slučaju ponude

Dženis Burnić nije u planovima Borussije, ali ponuda za njega nema

M. Šljivak

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dženis Burnić (20) na izlaznim je vratima Borussije iz Dortmunda.

Iako se o njemu govorilo kao velikom talentu njemačkog fudbala, talentovani fudbaler se nije uspio izboriti za status u prvom timu. Trener Lucien Favre na njega ne računa i on može potražiti novi klub.

Međutim, i to je veliki problem. Prema navodima koji stižu iz Njemačke, Borussia nije dobila nijedan upit za Burnića i jednostavno nemaju kome da ga prodaju.

Kako zainteresovanih timova nema, Burnić će vjerovatno do kraja sezone ostati član Borussije. Ugovor mu ističe u junu i on će kao slobodan fudbaler moći da potraži novu sredinu.

Pored Burnića tim iz Dortmunda je otpisao još trojicu fudbalera. Do kraja prelaznog roka dozvolu da napuste tim dobili su Shinji Kagawa, Jeremy Toljan i Alexander Isak.

"Pregovaramo o dolasku nekolicine fudbalera. Ne želim reći imena, ali također nekoliko igrača je dobilo dozvolu da pregovara sa drugim ekipama", rekao je sportski direktor tima Michael Zorc.

Dženis Burnić važio za velikog talenta

Burniću se predviđala velika karijera. Za prvi tim je debitovao sa 18 godina u duelu protiv Herthe 2016. godine. Kako nije dobivao previše šanse, odlučio se otići u Stuttgart gdje je na početku bio standardan član tima, ali se potom izgubio.

Proteklog ljeta se vratio u Dortmund. Ipak, kod Luciena Favrea se nije naigrao, pa će morati da napusti klub i sreću će potražiti negdje drugo.

Burnić je prošao sve omladinske selekcije Njemačke, ali bi u budućnosti mogao nastupati za BiH.

Ipak, prije svega je jako bitno da nađe novi tim u kojem bi mogao da spasi karijeru, jer bi u protivnom kao i mnogi drugi talenti mogao potpuno nestati sa fudbalskih radara.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi