Bayern treba da se brine, ovakvu Borussiju teško da će neko zaustaviti
Borussia je danas razbila Hannover s 5:1 i ostala sigurna na prvom mjestu

Bundesliga

Bayern treba da se brine, ovakvu Borussiju teško da će neko zaustaviti

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Hannoverom (5:1) u susretu 19. kola njemačke Bundeslige.

Borussia je današnjom pobjedom ponovo na plus devet u odnosu na Bayern, koji ima utakmicu manje, ali Milioneri igraju definitivno najljepši nogomet i sve su bliže tituli.

Danas su Hannover srušili s tri gola u nastavku, a jedini u prvom dijelu postigao je Hakimi. Reus, Gotze, Guerreiro i Witsel su dotukli Hannover, kojeg samo gol-razlika dijeli od posljednjeg mjesta.

I Hannover i Nurnberg imaju po 11 bodova. Jedini gol za Hannover na ovom meču postigao je Bakalorz u 87. minuti, a zaigrao je i mladi bh. reprezentativac Benjamin Hadžić koji je u igru ušao u 84. minuti.

Bayer Leverkusen je u Wolfsburgu slavio s 3:0 i vratio se u igru za Evropu, a strijelci u ovoj važnoj pobjedi Apotekara bili su Havert iz penala i Volland te Brandt, dok je domaćinu jedan gol poništen nakon pregledavanja VAR-a.

Golijada je viđena u Freiburgu gdje je Hoffenheim slavio s 4:2 protiv istoimene domaće ekipe bez tek oporavljenog bh. reprezentativca Ermina Bičakčića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Golove za Hoffenheim postigli su Joelinton, Kramarić (2) i Demirbay, dok su Holer i Niederlechner bili strijelci za Freiburg. Hoffennheim je s 28 bodova na šestom mjestu, Freiburg ima 21 bod i zauzima 13. mjesto.

Mainz je s 2:1 bio bolji od Nurnberga, a Borussia M'gladbach je s 2:0 savladala Augsburg golovima Wendta i Hermanna sada je sa 39 bodova izjednačena s Bayernom na diobi drugog mjesta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti