(Foto: EPA) Gianluca Sansone je svoju čitavu dosadašnju karijeru proveo u Italiji nastupajući za nekolicinuj tamošnjih klubova

Nekadašnji napadač Sampdorije i Sassuola ispisuje historiju

Prvi Italijan u Azerbejdžanu

Historija će uskoro biti ispisana. Po prvi put će jedan Italijan zaigrati u azerbejdžanskom šampionatu, a riječ je o Gianluci Sansoneu.

Karijera ovog 31-godišnjeg napadača je krenula dosta iznenađujućim putem nakon što je on prošlog mjeseca raskinuo saradnju sa italijanskim drugoligašem Novarom.

Sansone će tako kao slobodan igrač uskoro pojačati azerbejdžanski Neftchi.

Prema pisanjima italijanskim medija, Sansone je već u Azrebejdžannu gdje će uskoro obaviti ljekarske preglede, a zatim ozvaničiti saradnju za Neftchijem do ljeta 2020. godine.

Gianluca Sansone je svoju čitavu dosadašnju karijeru proveo u Italiji nastupajući za veliki broj tamošnjih klubova, uključujući Sienu, Sassuolo, Torino, Sampdoriju i Bolognu.

Sezona 2011/2012 mu je bila vjerovatno najbolja u karijeri pošto je u dresu Sassuola u Seriji B postigao 20 golova i upisao osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.