Fiorentina i Sampdoria u sjajnom meču podijelili bodove, Quagliarella ponovo sjajan

Serija A, 20. kolo

Fiorentina i Sampdoria u sjajnom meču podijelili bodove, Quagliarella ponovo sjajan

Fudbaleri Fiorentine i Sampdorije podijelili su bodove danas u susretu 20. kola Serije A odigravši na Artemio Franchi stadionu 3:3. 

Fiorentina je bolje počela meč jer je povela u 34. minuti preko Muriela. Ipak, samo pet minuta kasnije domaći ostaju sa desetoricom jer je Fernandez dobio crveni karton, a gosti to koriste pet minuta kasnije kada preko Ramireza dolaze do izjednačenja.

U nastavku meča prava ludnica počinje u posljednjih 20-ak minuta. Domaći su poveli u 70. minuti kada je još jedan gol postigao Muriel, a onda je na scenu stupio Quagliarella koji je sa dva brza gola okrenuo rezultat. Kada se mislilo da će gosti odnijeti puni plijen iz Firence Pezzella je u trećoj minuti nadoknade vremena donio bod svom timu.

U drugom susretu koji je počeo u istom terminu SPAL i Bologna su također podijelili bodove odigravši 1:1.

Fiorentina je 10. na tabeli sa 27 bodova, Sampdoria je dva mjesta ispred sa tri boda više, SPAL je 16. sa 18 bodova, dok je Bologna na 18. poziciji sa samo 14 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi