Quagliarella natjerao Ronalda da mu gleda u leđa
Quagliarella je sa 16 pogodaka trenutno prvi strijelac italijanske Serije A

Majstor briljira u Seriji A

Quagliarella natjerao Ronalda da mu gleda u leđa

Edmir Škorić

Nogometaši Sampdorije su deklasirali Udinese s 4:0 u 21. kolu italijanske Serije A.

Sampa jeste bila favorit protiv Udinesea, ali malo ko je očekivao da će domaćin utrpati četiri komada Zebrama.

A kada imate Fabija Quagliarellu koji igra kao da je na vrhuncu kariejre, onda sve ide lakše.

Iskusni napadač je u 33. minuti postigao gol iz penala, na isti način se u 56. minuti upisao u strijelce, a potom je u 78. asistirao povratniku Gabbiadiniju kod četvrtog gola. U strijelce se još upisao i Linetty u 68. minuti.

Na kraju je u 85. minuti Quagliarella izašao uz ogromne ovacije s tribina, a sada je sa 16 golova prvi strijelac lige, dok Cristiano Ronaldo iz Juventusa i Atalantin Duvan Zapata imaju po 14 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pogoci Quagliarelle Sampi su donijele proboj na peto mjesto s 33 boda i ovaj tim sada je na bod od Milana, koji drži to posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Ove sezone sllabašni Udinese nalazi se na 15. mjestu sa 18 bodova i u teškoj je situaciji, pošto klubovi u opasnoj zoni imaju tek četiri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi