U neobičnoj utakmici Dinamo je zabio čak sedam golova i već sada polako slavi novu titulu, a čekaju ga i evropski izazovi u februaru

Modri slavili visoku pobjedu

Devet golova na Maksimiru, zabijali i Hajrović, Gojak...

Edmir Škorić

Dinamo je na otvaranju proljetnog dijela sezone u HNL-u deklasirao Rudeš sa 7:2.

Dinamo je bio ogromni favorit na Maksimiru, no nije se baš očekivala ovakva partija Modrih i čak sedam lopti u mreži očajnih gostiju.

Počelo je golom Izeta Hajrovića u sedmoj minuti, a isti je igrač samo dvije minute kasnije povisio na 2:0.

Već u 19. minuti Petković je strijelac za 3:0, a do kraja prvog dijela još dva gola. Prvo Strkalj smanjuje na 3:1 u 22. minuti, a naš reprezentativac Amer Gojak u 40. pogađa za 4:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U nastavku je sjajni Mislav Oršić postigao hat-trick pa je Dinamo stigao do nevjerovatne pobjede rezultatom 7:2. Strkalj je postigao i drugi pogodak za Rudeš.

Dinamo je uvjerljivo prvi u ligi sa 49 bodova, Osijeka ima 34 i doduše utakmicu manje. Što se Rudeša tiče, zakovan je za dno sa samo tri boda u 19 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.