Pobuna u Dinamu zbog neisplaćenih premija

Igrači žele obećani novac

Pobuna u Dinamu zbog neisplaćenih premija

Endin Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u prvom dijelu sezone igrali su odlično, te su uspjeli izboriti plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Dinamo se prethodnih sedmica spremao u Antaliji pred nastavak prvenstva koji igrači ovog tima nisu dočekali u najboljem raspoloženju. Kako pišu tamošnji mediji atmosfera u ekipi je veoma loša jer igrači nisu dobili obećane premije jer su ostali u Evropi i na proljeće.

Fudbaleri su u ugovorima imali stavku da će dobiti dodatnu premiju od sedam hiljada eura ako izbore drugu fazu Evropske lige, no ona im nije uplaćena kako je dogovoreno. Dnevno.hr prenosi da su se igrači pobunili zbog toga, te da traže isplatu obećanog novca u narednim danima.

Mnogima nije jasno zašto je Dinamo stopirao ove uplate, te činjenica da će to itekako pokvariti raspoloženje igračima pred rasplat ove sezone. Navodno, najviše pobune digli su Ademi, Livaković, Dilaver i Gavranović. Oni su poručili da smo žele da klub ispuni obećane obaveze prema igračima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi