Messi je u 70. minuti zadobio udarac u duelu protiv Valencije, ali je ostao na terenu do kraja meča kako bi pomogao saigračima

Mogao bi propustiti prvi od tri El Clasica

Panika u Barceloni: Lionel Messi se povrijedio nekoliko dana pred duel s Realom

Edmir Škorić

Lionel Messi je večeras s dva pogotka donio bod Barceloni protiv Valencije, koja je na Nou Campu čak povela 2:0.

Messi je prvo iz penala u prvom dijelu smanjio na 2:1, kasnije je postigao prekrasan pogodak na lukavu asistenciju Artura Vidala.

U 70. minuti argentinski čarobnjak je zadobio jedan udarac u unutaršnju stranu desnog bedra, pa mu se ukazivala pomoć. Odlučio je da do kraja odigra susret s Valencijom, no bilo je evidentno da nije bio na pravoj fizičkoj razini.

Messi do kraja nije mogao dati 100 posto sebe, trčkarao je uglavnom, a ova povreda je naravno zabrinula sve u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već u srijedu od 21 sat Barcelona dočekuje Real Madrid u polufinalu Kupa kralja, a ova dva rivala će u narednih mjesec dana odigrati ukupno tri meča. Messi je upitan za srijedu, ali vrlo vjerovatno da će biti na raspolaganju Ernestu Valverdeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.