Messi spašavao Barcelonu

Remi na Nou Campu

Messi spašavao Barcelonu

Edmir Škorić

Derbi 22. kola španske La Lige odigran je na Nou Campu gdje su Barcelona i Valencia podijelili bodove odigravši 2:2.

Barcelona, lider u La Ligi, imala je ogromnih problema večeras, ali je nekako uspjela da se izbori za jedan bod, mada su naravno svi očekivali osvajanje sva tri i dodatni korak prema tituli.

Iako su Katalonci bili opasniji na startu meča, gosti u 24. minut idolaze do prednosti. Uslijedila je kontra Valencije, Rodrigo je povukao loptu, gurnuo Gameira u gol-šansu, a ovaj je precoizan za 0:1.

Samo osam minuta kasnije Roberto je skrivio penal, a Parejo zabio s bijele tačke za 2:0 i Barca se našla neočekivano u velikim problemima.

I ponovo je Barcelona imala sreću da u svojim redovima ima genijalca iz Rosarija, jednog od najboljih igrača svih vremena, Lionela Messija.

Argentinski napadač je u 39. minuti iz penala smanjio na 2:1, da bi u 64. minuti na asistenciju Vidala postavio konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napadala je Barca sa željom da stigne do pobjede, no i Valencia se nešto pitala, a na kraju je ipak moralo doći do podjele bodova.

Barca ostaje prva sa 50 bodova, Atletico ima meč manje i šest bodova manje, treći je Real Madrid s 39, pa slijedi Sevilla sa 36, da Valencia je tek na sedmom mjestu s 30 bodova.

Top Komentari

Mase007
Bez Messija ce biti klasicna kanta za nabijanje, kao i period prije nego im je on dosao, prosjecan klub.
10 1
amadeus21
ko bi drugi..i ne znaju ništa bez njega...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi