Statistika je neumoljiva

Manchester United je najbolja ekipa Premiershipa otkud ju je preuzeo Solskjaer

Norveški trener Ole Gunnar Solskjaer briljira na klupi Manchester Uniteda, a to pokazuje i statistika. 

Njegovi Crveni đavoli danas su ostvarili pobjedu na gostovanju kod Leicester Cityja 1:0. To im je bila sedma pobjeda u posljednjih osam mečeva Premiershipa po čemu su najbolji u posljednjih osam kola.

Preciznije rečeno, baš prije osam kola ih je preuzeo Solskjaer i njegov United je od tada četiri boda ispred bilo koje druge ekipe.

Gledajući sva takmičenja, Solskajer ima učinak od devet pobjeda i jednog remija na deset susreta.

Naravno, sada će uslijediti oni najteži ispiti protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka, a navijači kluba sa Old Trafforda puni su vjere u ovaj 'novi' United.

Unitedu su neophodni trofeji, TOP 4 ne može biti uspjeh

Norvežanin je nedavno izjavio da za United nije uspjeh ako završi u Top 4.

"Mi smo Manchester United i uvijek trebamo konkurisati za osvajanje Premier lige. Ove godine to ne možemo uraditi jer je već kasno, ali gledat ćemo unaprijed i probat ćemo dogodine", rekao je Solskjaer, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nama samo plasman među četiri ekipe u ligi ne može biti uspjeh. Nije to, to. Imamo Ligu prvaka, FA Kup... Moramo igrati za trofeje. Ako osvojite trofej, to je fantastičan dan za sve u klubu. Taj dan kad osvojiš nešto je najbolji dan u tvom životu, jer nikada ne znaš kada će doći sljedeći trofej".

Inače, Ole Gunnar Solskjaer je igrajući za Manchester United šest puta osvojio Premier ligu a jednom Ligu prvaka, kada je bio junak finalne utakmice protiv Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.