Manchester United se na King Power stadionu vratio na pobjedničke staze
United je u prošlom meču prekinuo niz od osam uzastopnih pobjeda, ali danas se vratio na pobjednički kolosjek.

Crveni đavoli bolji od Leicestera

Manchester United se na King Power stadionu vratio na pobjedničke staze

Fudbaleri Manchester Uniteda porazili su danas na King Power stadionu u Leicesteru istoimenog domaćina sa 1:0 u susretu 25. kola Premiershipa.

Popularni Crveni đavoli su u prošlom meču 'kiksnuli' nakon osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, ali danas su odigrali vrlo dobar meč pa su upisali novu pobjedu.

Jedini gol na susretu viđen je u 9. minuti kada je Paul Pogba sjajno asistirao Marcusu Rashfordu koji pogađa za vodstvo svog tima. Treba reći i to da je prije toga isti fudbaler imao veliku priliku, ali nije uspio postići gol.

United je i nakon vodećeg pogotka bio opasniji i dominirao je, ali u drugom dijelu prvog poluvremena Lisice se bude i stvaraju nekoliko dobrih prilika, ali bez promjene rezultata.

Domaći su u nastavku meča bacili sve karte u napad i većinom se igralo pred golom Davida De Gee. Španski golman nije imao baš toliko posla iako su domaći stvarali šanse, a većinom su u završnici bili neprecizni. I one šuteve koji su išli u okvir De Gea je sjajno branio. S druge strane, United je prijetio iz kontri i imao dvije dobre prilike preko Lukakua i Martiala, ali bez prave završnice.

Manchester je do kraja zadržao vodstvo i osvojio nova tri boda kojima se popeo na 5. poziciju sa 48 prikupljenih bodova, dok su Lisice ostale 11. sa 32 boda. U narednom kolu United gostuje Fulhamu, dok će Leicester u goste Tottenhamu.

Premiership, 25. kolo:

Leicester - Manchester United 0:1 (Rashford 9')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti