20-godišnji Behram propustio je dobar dio prve polusezone zbog ozljede koljena a u pripremnim utakmicama pruža sjajne partije te bi uz ostala pojačanja koje je klub doveo njegov oporavak mogao biti i možda najveći dobitak za tim Ibre Rahimića.

Mlado krilo Rođenih pruža odlične partije u pripremnim utakmicama svog tima

Seid Behram: Pred nama je svijetla budućnost

FK Velež već neko vrijeme nalazi se u turskoj Antaliji gdje obavlja pripreme za nastavak takmičenja u Prvoj ligi Federacije. Iza Rođenih su već dvije pripremne utakmice u kojima su ostavili odličan dojam.

Mostarci su u petak u prvoj utakmici remizirali s kazahstanskim viceprvakom Kairatom iz Almatyja a tu utakmicu je obilježio sjajni topnik Mostaraca Nusmir Fajić koji je Kazahstancima zabio dva pogotka uz jednu pogođenu stativu, dok je jedan gol postigao Brandao.

Velež je danas odigrao i drugi susret protiv rumunskog drugoligaša FC Farul Konstante, sigurnom igrom savladao Rumune s 3:1 uz sjajnu partiju mladog Seida Behrama. Velež je već do 30. minute vodio s 3:0 a Behram je pogodio dva puta dok je treći pogodak za Rođene postigao Obren Cvijanović.

Sjajni krilni nogometaš Mostaraca Seid Behram je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio kako njegov tim u Antaliji radi u fantastičnim uslovima i da je stanje u ekipi iz dana u dan sve bolje i bolje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Jako mi je drago da smo dobili priliku raditi u ovakvim uslovima" - otpočeo je 21-godišnji Behram i nadovezao se: - "zahvalio bih se klubu što nam je to omogućio. Prije svega ove pripreme su nam dobro došle radi poboljšanja atmosfere u ekipi, koja je svaki dan sve bolja i bolja, a s obzirom koliko vremena provodim sa ovim momcima, nisu mi više ni suigrači nego familija. Imamo već otprije dobro uigranu ekipu i kad na to dodamo pojačanja koja je klub doveo, uz maksimalan rad na ovim pripremama, mislim da je pred nama svijetla budućnost. Što se tiče mene i moje igre, drago mi je da se polako vraćam u formu nakon duže pauze, dajem sve od sebe da bi bio 100% spreman za početak prvenstva". - rekao je za SportSport.ba Behram koji je propustio dobar dio prve polusezone zbog neugodne ozljede koljena i koji se na radost navijača vraća u pravu natjecateljsku formu.

Velež će u Antaliji ostati još sedam dana i odigrati još dvije pripremne utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.