Bavarci su pali na treće mjesto nakon poraza od Leverkusena

Trener Borussije 'bocnuo' Bavarce: '"Mi smo prvi na tabeli, Gladbach drugi. Ko je treći?"

S. Pašalić

Nogometaši Bayerna su u subotu izgubili na gostovanju kod Leverkusena 3:1 i ponovo napravili korak unazad u pokušaju da sustignu Borussiju iz Dortmunda.

Bavarci su imali vodstvo na poluvremenu, ali je u drugom poluvremenu uslijedio neshvatljiv pad u igri što je Leverkusen iskoristio i potpuno razbio tim iz Minhena u nastavku.

Borussia Dortmund je odigrala neriješeno protiv Eintrachta i sa novim bodom povećala prednost na sedam bodova, a s obzirom da je ekipa Monchengladbacha savladala Schalke, uspjeli su preskočiti Bayern na tabeli koji je sada na trećem mjestu.

Trener Borussije Lucien Favre je iskoristio tu situaciju i narugao se Bavarcima na press konferenciji.

"Mi smo prvi na tabeli, Gladbach drugi. Ko je treći?", upitao je ironično Švicarac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia će u narednom kolu na svom terenu dočekati Hoffenheim, dok će Bayern na Allianz Areni ugostiti Schalke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.