Monchengladbach stigao do pobjede protiv Schalkea i prestigao Bayern na tabeli
Stigli do pobjede u završnici meča

Treća uzastopna pobjeda za Borussiu

Monchengladbach stigao do pobjede protiv Schalkea i prestigao Bayern na tabeli

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Borussie M'Gladbach su u posljednjoj utakmica dana savladali Schalke u gostima sa 2:0.

Gosti su tako upisali treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu i prestigli Bayern na drugom mjestu koji je nešto ranije danas izgubio od ekipe Leverkusena sa 3:1.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0-0, a u 59 minuti Schalke je ostao sa deset igrača nakon što je Nubel dobio crveni karton.

Domaći su odolijevali napadima gostiju i kada se činilo da će isčupati bod Cristoph Kramer je u 85 minuti pogodio za vodstvo Gladbacha. U 91 minuti su pobjedu i potvrdili nakon što je Thorgan Hazard sjano asistirao, a Florian Neuhaus pogodio mrežu domaćih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia M'Gladbach se ovom pobjedom izjednačila sa Bayernom po broju bodova, ali je Borussia zbog bolje gol razlike preskočila Bavarce na drugom mjestu, Schalke se nalazi na 12. mjestu sa 22 boda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti