Kao što su se navijači Cityja i Tottenhama nadali, Liverpool je kiksao kod West Hama i sada je ponovo sve otvoreno.

Redsima samo bod u Londonu

Raduju se Građani, raduju se Pijetlovi: Liverpool kiksao protiv West Hama

Fudbaleri West Hama i Liverpoola podijelili su bodove u susretu 25. kola Premiershipa jer su u Londonu odigrali meč bez pobjednika (1:1).

Bila je ovo vrlo opasna utakmica za Liverpool obzirom da je gostovanje kod West Hama tradicionalno teško, a na kraju se ispostavilo da su se navijači Manchester Cityja i Tottenmhama s razlogom nadali kiksu Redsa.

Naravno, ove tri ekipe se bore za titulu i nakon kiksa Liverpoola ponovo je sve apsolutno otvoreno.

Redsi su današnji susret otvorili dobro jer su poveli u 22. minuti kada je pogodio Sadio Mane. Treba reći da mu je asistiro James Milner koji je u trenutku prijema lopte bio u očiglednom ofsajdu. Ipak, pravda je došla na svoje samo šest minuta kasnije jer je West Ham izjednačio pogotkom Antonija nakon što je zaspala odbrana Liverpoola. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča Liverpool je napadao i imao nekoliko pokušaja preko Mohameda Salaha, ali Lukas Fabianski je bio vrlo siguran na golu i do kraja je ostao aktivan rezultat iz prvog dijela.

Sada Redsi imaju samo tri boda viška u odnosu na City i pet u odnosu na Tottenham, a u narednom kolu dočekuju Bournemouth. S druge strane, West Ham je ostao na 12. poziciji i u narednom kolu igra protiv Crystal Palacea u gostima.

Premiership, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Liverpool 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.