Igraju u Kupu Kralja

Određen termin revanš meča Real Madrida i Barcelone

Endin Čaušević

Barcelona će sutra pred svojim navijačima dočekati najvećeg rivala Real Madrid u prvom meču polufinala Kupa Kralja.

Prije nekoliko dana održano je izvlačenje parova za polufinale Kupa Kralja, a sigurno da je najveća poslastica okršaj Barce i Reala. Prvi meč ovih rivala igra se već sutra na Camp Nou kada će katalonski klub ugostiti Kraljeve iz Madrida.

Sada je već jasno da će Barca i Real ovog mjeseca igrati čak tri duela s obzirom da se ubrzo sastaju u La Ligi. Također, danas je određena i zvanična satnica revanš utakmice polufinala Kupa Kralja između ovih timova.

Naime, Real Madrid će u revanšu polufinala ovog takmičenja 27. februara dočekati Barcelonu, a utakmica počinje u 21 sat.

Iz Reala negoduju uoči utakmica kupa: Barcelona ima privilegije

Real Madrid je nazadovoljan sa odabirom termina za utakmice i osjećaju se zakinuto te se spremaju uputiti žalbu rukovodstvu lige.

Vodstvo Primere je odlučilo da će Barcelona igrati protiv Seville 23. februara u 16:15, dok Real svoju utakmicu treba da igra dan kasnije sa početkom od 20:45.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako je revanš kupa 27. februara u Realu smatraju da Barcelona ima određene privilegije jer će uoči druge utakmice u kupu imati više vremena za odmor, tačnije 28 i po sati više.

Real smatra da oba kluba trebaju imati isti tretman i da bi oba kluba trebala igrati isti dan pa će tako tražiti da se utakmica sa Levanteom prebaci u subotu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.