(Foto: EPA) Vinicius Jr. je ove sezone direktno učestvovao u osam golova Reala u Kupu Kralja - dva gola i šest asistencija

U Madridu vjeruju u Viniciusa

Šta ovo znači za Garetha Balea?

Ako je neko jedva dočekao odlazak Cristiana Ronalda u Juventus, onda je to Gareth Bale. Velšaninu se tako konačno otvorio prostor da, nakon silnih transfer špekulacija, postane glavna uzdanica Real Madrida.

Međutim, u međuvremenu mu se desio Vinicius Junior.

Brazilski tinejdžer ozbiljno prijeti da u skorijoj budućnosti zauzme Baleovo mjesto u ekipi - kako mjesto tako i status prve zvijezde.

Gareth Bale je i dalje najskuplje pojačanje Real Madrida u historiji, a iako je dao "more" važnih golova nešto jednostavno nedostaje da Velšanin postane figura koja "vedri i oblači" na Santiago Bernabeu.

A iako bi bilo logično da se stvari, nakon Ronaldvog odlaska, vrte oko Balea, one se sve više vrte oko mladog Viniciusa, 18-godišnjaka kojeg je Real Madrid pronašao u Brazilu.

Čak se špekuliše i da se Lopetegui "zakačio" sa čelnicima kluba jer nije davao dovoljno šansi novoj mladoj zvijezdi Kraljeva.

Solari sa druge strane, poput čelnika Reala, vjeruje u Viniciusa i ne libi se staviti mladog Brazilca u prvu postavu i u važnim susretima.

Tako se Vinicius našao u prvoj postavi i za večerašnji polufinalni duel Kupa Kralja protiv najvećeg rivala, Barcelone, dok je Gareth Bale početak meča na Nou Campu dočekao na klupi za rezervne igrače.

Vinicius je vjerovatno i zaslužio mjesto u startnoj postavi s obzirom da je u Kupu Kralja ove sezone direktno učestvovao u osam golova Reala. Ipak, Garethu Baleu ne može biti svejedno. Podsjetimo, Velšanin je večeras u 64. minuti zamijenio upravo Viniciusa.

Energija

Mladi Brazilac je večeras napravio nekoliko užasnih odluka. Tako je u kontri koja je morala rezultirati drugim golom Madriđana propustio priliku uposliti saigrača, te se, sebično, odlučio na šut.

Ipak, može mu se oprostiti - ipak mu je tek 18 godina. Ono što je puno važnije jeste energija koju Vinicius donosi ove sezone često uspavanim Kraljevima.

Tako su Kraljevi večeras sjajno ušli u večerašnji duel i poveli u šestoj minuti preko Lucasa (Vinicus je učestvovao u ovom golu pošto je on dodao loptu do asistenta - Benzeme). Kraljevi su igrali s ogromnom energijom, a stiče se dojam da ih je "povukao" upravo Vinicius.

Brazilac jednostavno ima ogromnu žeđ za uspjehom, a večeras je u prvom poluvremenu, osim što je probijao po boku (prije nego što je "izogrio"), imao četiri pokušaja ka protivničkom golu - više od svih fudbalera Barcelone zajedno.

Sa druge strane, Bale se ne može pohvaliti posebno energičnim pristupom u većini utakmica. Zbog toga mu i nedostaje ono nešto čime bi povukao ostatak ekipe, poput vođe koji bi trebao biti.

Jedno je sigurno, nastavi li Vinicius sa ovoliko želje izgarati u svakoj prilici koja mu se da i nastavi li napredovati, Bale se može ozbiljno prepasti za svoj status na Bernabeu. Da ne pominjemo konstante probleme Velšanina sa povredama...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.