Remi Barcelone i Real Madrida, odluka pada na Bernabeu
(Foto: EPA) Prvo poluvrijeme je bilo dosta sadržajnije od drugog. Real je odlično otvorio susret, ali je, kako je utakmica odmicala, Barcelona preuzimala inicijativu.

Kup Kralja, polufinale

Remi Barcelone i Real Madrida, odluka pada na Bernabeu

Večeras je na Nou Campu odigrana prva utakmica polufinala Kupa Kralja između Barcelone i Real Madrida. Na kraju je ovaj duel završen rezultatom 1:1.

Real Madrid je puno bolje otvorio utakmicu, stvorio nekoliko prilika, a onda i poveo u 6. minuti. Vinicius Junior je ubacio, a Benzema sjajno vratio za Lucasa koji je pogodio za 0:1.

Nastavio je Real sa dobrom igrom i mogao vrlo brzo do novog gola, ali je mladi Vinicius upropastio nekolko izglednih prilika.

Prvu veliku priliku Barcelona je imala u 32. minuti, ali je tada Rakitićev udarac glavom zaustavila prečka.

Imao je dobru šansu i Suarez nekoliko minuta kasnije, međutim promjene rezultata nije bilo.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Reala, dok je nastavak ipak, za jedan El Clasico, donio nešto mirniji tempo.

Međutim, to nije spriječilo Barcelonu da u 57. minuti stigne do poravnanja.

Navas je ispao iz igre, a Luis Suarez iskosa pogodio stativu gola Real Madrida. Lopta je, međutim, stigla do Malcoma koji je uspio pogoditi za 1:1.

Treba dodati da je nekoliko trenutaka kasnije u igru ušao Lionel Messi, baš kao i Gareth Bale na drugoj strani.

Iako su obje ekipe imale nekoliko opasnih napada do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao, pa će se o putniku u finale Kupa Kralja odlučivati u revanšu na Santiago Bernabeu koji je na rasporedu 27. februara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

barcaforever
Tačno se vidi da je klasa , nemam riječi , jednostavno šta je sve večeras propustio i promašio , Real trebao da vodi 3:0 u prvom poluvremenu ...e moj Ramo legenda si :D
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi