Na Nou Campu od 1. jula

De Jong: Mogao bih ostati u Barceloni do kraja karijere

Veliki Ajaxov talent Frenkie De Jong u janaurskom prijelaznom roku kompletirao je transfer iz snova.

Holanđanin je sjajnim igrama u Ajaxu zapao za oko brojnim velikanima, činilo se da će karijeru nastaviti u PSG-u, ali poslije razgovora s čelnicima Barcelone predomislio se i potpisao za Blaugranu.

Barcelona je mladog De Jonga pridobila time što mu je objašnjeno da će se najlakše prilagoditi njezinu stilu igre, koji je vrlo sličan Ajaxovom, a vrijednost transfera iznosit će 75 miliona eura uz bonuse.

"PSG je bio dobra opcija, međutim Barcelona je moj san. Sretan sam zbog petogodišnjeg ugovora. Ako uspijem u Barceloni, vjerovatno neću nikada otići, baš kao Messi", izjavio je 21-godišnji De Jong.

De Jong je debitovao za i Holandiju prošle godine, a do sada je sakupio pet nastupa za reprezentaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.