Valverde: Zajedno s Messijem sam odlučio da će ostati na klupi

Barca remizirala protiv Reala

Valverde: Zajedno s Messijem sam odlučio da će ostati na klupi

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su remizirali protiv Real Madrida (1:1) u El Clasicu koji se igrao u okviru prvog meča polufinala Kupa Kralja.

Real Madrid je mnogo bolje otvorio večerašnji meč i u šestoj minuti poveo sa 1:0 kada je Lucas na asistenciju Karima Benzeme zatresao mrežu ljutog rivala. Ipak, Barcelona je u drugom poluvremenu uspjela da dođe do izjednačenja golom kojeg je postigao Malcom.

Upravo je Malcom večeras zaigrao umjesto Lionela Messija koji je zbog problema s povredom ostao na klupi. Messi je dobio udarac za vikend na meču s Valencijom, ali uspio je da se oporavi za okršaj s Realom, no na kraju je ostao na klupi jer Valverde nije želio ništa rizikovati.

"S Messijem sam razgovarao pred početak utakmice i zajedno smo odlučili da je bolje da ne igra od prve minute. Ne znam šta će biti za naredni meč. Ukoliko on bude spreman onda će igrati, ali sigurno je da nećemo ništa rizikovati", rekao je Valverde.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi