(Foto: EPA) Hakimi je odigrao 21 utakmicu za Borussiju u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao sedam asistencija

Pravi potez

Vrijednost Realovog mladog asa utrostručena tokom posudbe

Achraf Hakimi je jedna od ovosezonskih senzacije u Bundesligi. Ovaj 20-godišnji lijevi bek pruža sjajne partije u dresu Borussije Dortmund i jako brzo je postao vrlo važan dio ekipe Milionera.

Mladi marokanski reprezentativac je u Borussiju stigao ljetos i to na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida, a napuštanje Santiago Brenabeua se ispostavilo pravim potezom za ovog talantovanog defanzivca.

U Realu se nije mogao izboriti za značajniju minutažu, ali se odličnu uklopio u svoju novu ekipu.

Tako je od dolaska na Westfalen odigrao 21 utakmicu za Borussiju u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i upisao sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da trener Milionera, Favre, ozbiljno računa na Hakmija govori i činjenica da je peti po minutaži u ekipi ove sezone. Tako je Hakimi u dresu Borussije do sada skupio 1863 minute, dok je u Realu za čitavu prošlu sezonu na terenu proveo 1315 minuta.

Sjajna forma se odrazila i na Hakimijevu vrijednost. Prema Transfermarktu, njegova vrijednost je iznosila 7.5 miliona eura u trenutku napuštanja Bernabeua, dok je sada čitavih 25 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.