Ramos odigrao 41. El Clasico, još tri mu nedostaju do rekorda

Kapiten Reala

Ramos odigrao 41. El Clasico, još tri mu nedostaju do rekorda

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos sinoć je odigrao svoj 41. El Clasico u karijeri.

Ramos baš i nije imao sreće u tom meču jer je užasno procijenio kretanje lopte prilikom gola Barcelone pa je smatrao da lopta ne ide u okvir, a ona je na kraju završila u golu.

Bilo kako bilo, njegov Real nije doživio poraz jer je bilo 1:1, pa Ramos na kraju može biti i zadovoljan.

Zanimljivo, njemu sada nedostaju samo tri nastupa kako bi postao igrač s najviše odigranih El Clasica u historiji. Taj rekord trenutno drži nekadašnji defanzivac Reala Manuel Sanchis koji je odigrao 43 El Clasica. Osim njega, ispred Ramosa su još Francisco Gento i Xavi koji su odigrali po 42 meča.

Treba reći i to da bi kapiten Reala već za mjesec dana trebao stići Sanchisa jer su u tom periodu na rasporedu još dva El Clasica u kojima će Ramos, ako ne bude povreda ili suspenzije, sigurno igrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, on je u jednom od najvećih svjetskih derbija debitovao 2005. godine kada je Barcelona na Bernabeu slavila sa 3:0, a madridska publika aplaudirala velikom Ronaldinhu.

Od aktivnih igrača iza Ramosa je Messi koji ima 40 nastupa u El Clasicu i najefikasniji je igrač sa 26 postignutih golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi