Real Madrid koristi Beckhama i Zidanea u pregovorima sa Pochettinom
Predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu je glavna želja angažovanje Mauricija Pochettina. Njega vidi kao idealnog čovjeka za stvaranje novog Reala (Foto: EPA)

Uhvaćeni u pregovorima

Real Madrid koristi Beckhama i Zidanea u pregovorima sa Pochettinom

M. Šljivak

Madridski Real očigledno traži novog trenera za narednu sezonu, a u pregovorima sa čovjekom kojeg žele koriste nekadašnje zvijezde Davida Beckhama i Zinedinea Zidanea.

Nekadašnji trener Reala, koji je pokorio Evropu Zinedine Zidane i legendarni fudbaler David Beckham, obavili su prethodnih dana u Londonu pregovore sa Mauriciom Pochettinom.

Poznato je odavno da je Pochettino velika želja Reala. Upravo njega predsjednik Florentino Perez vidi kao dugogodišnje rješenje na klupi, a čini se kako su pregovori se aktuelnim menadžerom Tottenhama uveliko počeli.

Pochettino je večerao sa Beckhamom i Zidaneom. Iako su pokušali da sve prikriju, od engleskih novinara se gotovo ništa ne može sakriti, pa su fotografisani dok napuštaju restoran.

Sa argentinskim trenerom je u društvu bio i njegov pomoćnik Jesus Perez, a ove fotografije su poprilično uznemirile navijače Spursa, koji strahuju da bi Pochettino mogao napustiti klub.

Sjajni stručnjak je klub preuzeo 2014. godine. Napravio je sjajne stvari i ekipu je doveo u borbu za naslov prvaka. Ipak, trofeji su izostali i sve se češće spominje da bi Argentinac mogao napustiti klub.

Ako se odluči na odlazak u Real tamo će na klupi zamijeniti Santiaga Solarija koji je na klupu stigao kao privremeno rješenje, nakon što je otkaz dobio Julen Lopetegui, prva zamjena nakon iznenađujućeg odlaska Zidanea.

Perez ne žali novac: Pochettinu nudi bogatstvo!

Spreman je predsjednik Real Madrida Florentino Perez porušiti apsolutno sve rekorde kako bi angažovao Pochettina, pa mu je spremio ponudu od gotovo 100 miliona eura za petogodišnji ugovor.

Problem predstavlja činjenica i da je Pochettino ovog ljeta potpisao novi ugovor sa Sprusima. Londonski tim sigurno nema namjeru da se tako lako odrekne usluga ovog stručnjaka, iako je klub u rezultatskoj krizi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, ponuda Reala se ne dobija tako često. Spremni su mu navodno Kraljevi ponuditi glavnu ulogu i u angažovanju pojačanja, kako bi stvorio nove Galaktikose i Pochettino je pred velikim izazovom.

Sa vlasnicima Tottenhama se sigurno može pričati i ne treba čuditi ako na kraju dogovor bude postignut.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi