Mostarci na pripremama u Antaliji

Rođeni se ne šale ni na treninzima, Dudić potpisuje?

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež pripreme u Antaliji polako privodi kraju, mada će Rođeni još nekoliko dana ostati u Turskoj.

Velež je krajem januara doputovao u Antaliju i već desetak dana Ibro Rahimić i njegovi saradnici rade s igračima. Glavni cilj je da Velež i na proljeće bude najbolji u Prvoj ligi FBiH i da tako izbori povratak u elitni rang bh. fudbala.

Na jutrošnjem treningu u Antaliji moglo se vidjeti da Rođeni shvataju ozbiljno svaki minut proveden na turskom tlu i na kvalitetnim terenima. Kod igrača nije izostala agresivnost, niko se nije štedio ni na treninzima, a Rahimić je nonstop od igrača zahtijevao da napadaju i prave pritisak.

Upravo onako kako Velež igra, napadački i agresivno izgleda i na treninzima. U Veležu su svjesni da još ništa nije gotovo kada je u pitanju borba za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH, a dolazak u Tursku je pokazatelj da Mostarci imaju visoke ambicije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na pripremama s Veležom je i mladi Adnan Dudić, koji je došao iz Norveške i, kako nam je rečeno, najvjerovatnije će potpisati ugovor s klubom.

Inače, Veleže sutra igra protiv ruskog Sibira prijateljski meč, a prije dva dana je pobijedio U21 tim Vorskle sa 2:0, s tim da su i u timu Veleža igrali mladi igrači. Dvadesetjednogodišnji veznjak se smatra također pojačanjem za ekipu Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.