(Foto: EPA) Džeko je danas odigrao odličnu utakmicu, postigao je svoj peti ovosezonski gol u Seriji A, a mogao je postići i još koji...

Serija A, 23. kolo

Leteći magarci nisu imali šanse protiv Džeke i družine

Roma je večeras u okviru 23. kola Serije A gostovala na Bentegodiju kod fenjeraša Chieva i slavila sigurnu i ubjedljivu pobjedu od 0:3, na krilima sjajnog Edina Džeke.

Nije se dugo čekalo na vodstvo Rome. Igrala se deveta minuta kada je N'Zonzi uposlio El Shaarawyija koji je uspio pogoditi za 0:1 iako se u prvih mah činilo da je otišao previše u desnu stranu.

Roma je do drugog gola stigla u 18. miunuti preko Edina Džeke. Karsdorp je uposlio Džeku koji se sjajnim lažnjakom oslobodio svog čuvara, a onda i matirao golmana Chieva za 0:2, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su u nastavak ušli odlučni da riješe sve dileme oko pobjednika, a to su uradili u 51. minuti. Odigrali su fudbaleri Rome odličnu akciju, a Edin Džeko je odložio loptu za Kolarova koji je ušao u kazneni prostor i pogodio za 0:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja utakmice je Roma imala još nekoliko odličnih šansi. Tako je Džeko pogodio prečku nakon odlične akcije 15-ak minuta prije kraja, dok je El Shaarawy u 83. minuti pogodio stativu nakon što mu je sjajno asistirao bh. Dijamant.

Do kraja je ostalo 0:3, a Roma je sa nova tri boda došla do ukupno 38 i barem nakratko četvrte pozicije na tabeli. Leteći magarci su i dalje posljednji sa samo devet bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.