EDF odlučio: Džeko i Schick ponovo zajedno u napadu

Igrači Rome uskoro istrčavaju na teren Bentegodija

EDF odlučio: Džeko i Schick ponovo zajedno u napadu

Eusebio Di Francesco je remijem protiv Milana sačuvao svoj posao s obzirom da je nakon blamaže protiv Atalante u Kupu Italije bio jako blizu otkaza. Večeras se, međutim, ima priliku vratiti na pobjedničke staze.

Roma od 20:30 gostuje na Bentegodiju kod "davljenika" Chieva i sve osim pobjede Vučice bi bilo iznenađenje.

Ipak, Di Francesco je bio primoran napraviti nekoliko značajnih promjena, prije svega, u zadnjoj liniji za večerašnji duel.

Robin Olsen, Kostas Manolas, Cengiz Under i Diego Perotti su povrijeđeni, dok je Pellegrini pod suspenziju.

Dobre vijesti za Di Francesca su povratak Bryana Cristantea i Stevena Nzonzija, dok će Mirante i Marcano zamijeniti povrijeđene. Biće ovo tek treća utakmica za 35-godišnjeg golmana Mirantea ove sezone.

Iako u prošlosti eksperiment sa Džeko i Schicom zajedno u vrhu napada nije bio pretjerano uspješan, Čeh će večeras pružati podršku našem Dijamantu, dok će po boku "operisati" i El Shaarawy. Zaniolo će dobiti nešto defanzivniju ulogu.

Postava Rome za večerašnji duel 23. kola Serije A:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mirante - Karsdorp, Marcano, Fazio, Kolarov - Zaniolo, Nzonzi, Cristante - Schick, Džeko, El Shaarawy.

Šef struke Chieva se odlučio za sljedećih 11: Sorrentino - Frey, Bani, Rossettini, Barba - Leris, Diousse, Hetemaj - Giaccherini; Stepinski, Djordjević

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi