Fajić jedini strijelac za Rođene

FK Velež remijem okončao pripreme u Turskoj

Samir Mlaćo

Prijateljskom utakmicom protiv Sibira nogometaši Veleža okončali su pripreme u Turskoj.

Naime, Rođeni danas remizirali 1:1.

FK Velež je meč počeo u sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Mrgan, Mešanović – Ćosić – Lukas, Behram – Cvijanović, Brandao – Fajić.

Rođeni su poveli golom Fajića u 12. minuti, koji je iskoristio grešku odbrane Sibira. Nakon toga, priliku da se upišu u listu strijelaca imali su Brandao i Behram, ali bez uspjeha.

Veliki dio prvog poluvremena prošao je u ravnopravnoj igri, Sibir je igrao čvrsto i agresivno, dok su Rođeni brzim protokom lopte pokušavali zaprijetiti. Do kraja poluvremena veliku priliku imao je Dario, koji je pretrčao skoro cijeli teren, ali je vjerovatno umor učinio svoje u trenutku kada je trebao matirati golmana. Tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:0 za Rođene.

Početkom drugog poluvremena izvršene su dvije izmjene u jesenjeg prvaka Prve lige FBiH. Umjesto Mrgana i Lucasa u igru su ušli Kuduzović i Zeljković. Sibir je držao više loptu u nogama, dok je Velež prijetio nakon osvojene lopte. Cvijanović je imao priliku, ali bez promjene rezultata.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Malo bolja igra Sibira u drugom poluvremenu im se isplatila u 63. minuti, kada su poravnali rezultat. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da je završeno remijem, 1:1.

Velež se sutra vraća kući gdje će nastaviti sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.