Redsi su pobijedili jako važan meč. Sada su ponovo tri boda ispred Manchester Cityja i ponovo su na vrhu engleske Premier lige (Foto: EPA)

Liverpool razbio Bournemouth, asistencija i autogol Kolašinca u pobjedi Arsenala

Midhat Šljivak

Liverpool je na Anfieldu razbio Bournemouth sa 3:0 u 26. kolu Premiershipa i ponovo je preuzeo vrh tabele.

Redsi su jednostavno morali da pobijede u ovom meču. U tome su na kraju lagano i uspijeli, a Artur Boruc na golu gostiju jednostavno nije mogao ništa napraviti.

Poveli su domaći u 24. minuti. Pogodio je Mane na ubacivanje Milnera za 1:0.

Nakon vodećeg gola Redsi su nastavili napadati, a već deset minuta kasnije postižu novi gol. Majstorski lob je napravio Wijnaldum i prevario je Boruca za rezultat poluvremena od 2:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su stigli i do trećeg gola. Salah je završio odličnu akciju Firmina i postavio je konačan rezultat od 3:0.

Asmir Begović je meč odgledao sa klupe Bournemoutha.

Arsenal je kao gost savladao Huddersfield rezultatom 1:2, a dosta dobar meč je odradio Sead Kolašinac.

Reprezentativac BiH je upisao asistenciju za gol Alexa Iwobija u 16. minuti, a u 44. minuti je drugi gol zabio Alexandre Lacazette za  0:2. Domaći su u nadoknadi došli do 1:2 autogolom Kolašinca, ali to je sve što su napravili danas.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Crystal Palace - West Ham 1:1
Huddersfield - Arsenal 1:2
Liverpool - Bournemouth 3:0
Southampton - Cardiff 1:2
Watford - Everton 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.