Ovo je prvi put da se Oklahoma suočila sa tolikim zaostatkom, ali do kraja je uspjela napraviti najveći prekoret u historiji kluba i upisati pobjedu od 117:112.

Ponovo padaju rekordi u NBA

Russell Westbrook izjednačio rekord star 51 godinu i vodio Oklahomu do historijskog preokreta

E. Oštraković

Rekordi u NBA ligi padaju stalno, ali neki su dosta vrijedniji isticanja od drugih.

Ono što je večeras uradio Russell Westbrook, još dugo će se prepričavati.

Oklahoma je dočekala Huston, a to je značilo okršaj Westbrooka i Jamesa Hardena. Sjajni Rocketsi su do poluvremena imali prednost od 26 razlike i činilo se da će upisati laganu pobjedu. Ovo je prvi put da se Oklahoma suočila sa tolikim zaostatkom, ali do kraja je uspjela napraviti najveći prekoret u historiji kluba i upisati pobjedu od 117:112.

Ipak glavna priča večeri je Russell Westbrook koji je ostvario deveti uzastopni triple-double i tako uspio izjednačiti rekord Wilta Chamberlaina iz daleke 1968. godine. On je utakmicu završio sa 21 košem, 12 skokova i 11 asistencija.

"Nevjerovatno koliko je dugo trebalo da se takav niz ponovi. To samo pokazuje kakav je Westbrook igrač", rekao je trener Oklahome, Billy Donovan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.