Noć sjajnih individualnih partija u NBA ligi

Briljirali Davis, George, Embiid, Booker...

Noć sjajnih individualnih partija u NBA ligi

Devet susreta NBA lige odigrano je u noći sa srijede na četvrtak, a nekoliko košarkaša je pružilo zaista fantastične individualne partije. 

Krenut ćemo od utakmice Brookly Nets - New Orleans Pelicans gdje je briljirao Anthony Davis, ali su njegovi Pelicansi na kraju izgubili 126:121. Davis je zabilježio jednu od najboljih partija sezone jer je ubacio čak 34 poena i uhvatio gotovo nestvarnih 26 skokova. Kod domaćih je najbolji bio Russell sa 22 koša.

Sjajan je u pobjedi Boston Celticsa bio Hayward koji je protiv Minnesota Timberwolvesa ubacio 35 poena uz pet asistencija. Boston je taj meč dobio sa 115:102. Još jednu odličnu partiju u NBA ligi pružio je i Crnogorac Nikola Vučević koji je ubacio 22 poena uz 12 skokova u pobjedi Orrlando Magica protiv Chicago Bullsa u gostima 112:84.

U utakmici Phoenix Suns - Philadelphia viđeno je nekoliko fantastičnih individualnih partija te sjajna košarka sa mnogo lijepih poteza i poena. Na kraju su gosti iz Philadelphije slavili 132:127, a briljirao je naravno Embiid sa čak 42 poena uz 18 skokova. Kod Phoenixa je odličan bio Booker sa 37 koševa i osam asistencija.

Za kraj dodajmo i sjajnu partiju Paula Georgea u gostujućoj pobjedi Oklahoma City Thundera protiv Los Angerles Lakersa (107:100). George je nastavio sa sjajnom formom te je ubacio čak 37 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Njegov timski kolega Russell Westbrook je ostvario novi triple-double učinak od 14 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Za domaće zbog povrede ponovo nije igrao LeBron James.

Ostali rezultati:

Charlotte - Dallas 84:122

Cleveland - Miami 92:117

Washington - Atlanta 114:98

Memphis - Detroit 94:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi