Jedini pogodak viđen je još u prvom poluvremenu, a Željezničar je prvi put zaprijetio u 70. minuti

Rusi su pokazali mnogo više i zasluženo slavili

Kombinovani tim FK Željezničar poražen od Sochija

Samir Mlaćo, foto: E. Haračić

Željezničar je danas u Turskoj odigrao novi prijateljski meč. Rival Plavima bila je petoplasirana momčad druge lige Rusije Sochi, a na kraju je završilo 1:0 za rusku momčad.

U prvom poluvremenu vidjeli smo jedan pogodak i mali broj uzbuđenja. Željo je zaprijetio u 14. minuti preko Klepača, da bi u 17. minuti Rusi poveli. Rodin je skrivio jedanaesterac, a siguran izvođač je bio Salamatov.

Sochi je u 31. minuti mogao do 2:0, no pokušaj jednog nogometaša gostiju brani Fejzić i spašava svoju mrežu. Do kraja prvog poluvremena bez uzbuđenja.

Prvu priliku u drugom dijelu imali su Rusi u 54. minuti, međutim Fejzić sjajno brani i ponovo spašava svoja vrata. Minut kasnije, slična situacija, Barsov šutira, ponovo je Fejzić bio junak bh. tima.

Željezničar je prvi put na meču zaprijetio u 70. minuti. Zubanović šutira, golman Sochija brani, pa je propala velika prilika da Plavi dođu do izjednačenja. Mladi nogometaš se nešto kasnije i povrijedio, te napustio teren uz bolnu grimasu. Minut kasnije Sochi prijeti nakon kornera, prečka spašava Želju.

U zadnjem napadu Dacić je mogao izjednačiti, no nije se najbolje snašao i završilo je 0:1.

Prijateljski meč:

FK Željezničar - Sochi 0:1

FK Željezničar: Fejzić, Rodin, Stanić, Zilić, Zajmović, Bajić, Zubanović, Dacić, Osmanković, Klepač, Mujezinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.