FK Željezničar u Antaliji: Trojica van stroja zbog (manjih) povreda
Amar Osim ništa ne prepušta slučaju i konstantnim savjetima pomaže igračima da što prije usvoje njegove zamisli

Sutra Plavi igraju protiv Sochija

FK Željezničar u Antaliji: Trojica van stroja zbog (manjih) povreda

E. Škorić, foto: E. Haračić

Završne pripreme za drugi dio sezone privode se kraju i Fudbalski klub Željezničar, odnosno stručni štab i igrači istog, žele maksimalno da iskoriste preostalih nekoliko dana.

Plavi su prije sedam dana stigli u Antaliju, a u turskom turističkom raju su već odigrali dva meča. Prvo su remizirali sa Škendijom u utakmici u kojoj su vodili 2:0, da bi potom savladali ukrajinsku Vorsklu s 2:0.

U meču s Vorsklom povrijedio se mladi Denis Žerić, no srećom ispostavilo se da je riječ tek o lakšoj povredi, zbog čega će veznjak pauzirati narednih nekoliko dana.

Kako nam je rečeno, Žerić neće biti u pogonu do kraja turskog dijela priprema, a tokom jutrošnejg treninga Plavih je lagano šetao pored terena. Određenih, ali također manjih zdravstvenih problema ima i Ermin Zec, koji je propustio prethodne prijateljske mečeve i vjerovatno će biti pošteđen napora do kraja priprema zbog problema s Ahilovom tetivom.

Uz njih dvojicu i Dženan Osmanović (leđa) je propustio trening, ali i njegova povreda nije teže prirode.

"Najbitnije je da nekoliko dana budu u stanju mirovanja, ali ne radi se o težim povredama", saopšteno nam je iz medicinskog osoblja FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će sutra odigrati prijateljski meč s ruskim drugoligašem Sochijem, potom dan kasnije protiv ukrajinske Oleksandriye, a u utorak je zakazan povratak u Sarajevo.

Podsjećmo da su ekipu Plavih ove zime pojačali Ermin Zec, Mustafa Mujezinović, Enes Sipović i Branko Bajić. Očekuje se da do početka drugog dijela sezone tim Amara Osima bude pojačan s još jednim veznjakom, a nije isključen ni dolazak još jednog napadača.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jassaba
Bice nesto od ove ekipe na proljece!
1 1
jassaba
Bice nesto na proljece od ove ekipe!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije