Nakon što je deklasirao Chelsea, City je ponovo preuzeo vrh tabele u Premier ligi, ali imaju utakmicu više i isti broj bodova kao ekipa Liverpoola. Chelsea je pao na šesto mjesto (Foto: EPA)

Londonski tim razbijen u Manchesteru

Nezapamćena katastrofa Plavaca: Manchester City - Chelsea 6:0

Midhat Šljivak

Manchester City je u derbiju 26. kola Premiershipa na Etihadu dočekao londonski Chelsea i na kraju ih je deklasirao rezultatom 6:0.

Očajan meč odigrala je ekip Maurizija Sarrija i danas su doživjeli nezapamćenu katastrofu i primili su čak šest golova.

Pobjednik meča se znao već nakon 25 minuta igre kada su Građani imali vodstvo od 4:0.

Golijadu je otvorio Raheem Sterling golom za 1:0 u četvrtoj minuti, a zatim na scenu stupa Sergio Aguero koji u 13. i 19. minuti pogađa za 3:0. Posebno je impresivan bio drugi gol koji je bio zaista fenomenalan.

Tačku na prvo poluvrijeme u 25. minuti stavio Ilkay Gundogan golom za uvjerljivih 4:0.

Već nakon deset minuta igre u nastavku City je povećao prednost. Dosuđen je penal, a Aguero je siguran za prednost od 5:0.

Nisu Građani stali već su i dalje napadali prema golu Plavaca. Stvorili su još dosta šansi, a u 80. minuti Sterling postiže drugi gol za konačnih 6:0.

Premiership, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Chelsea 6:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.