Sedmična priznanja u NBA ligi

Bojan Bogdanović najbolji igrač na Istoku, Paul George na Zapadu

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović izabran je za najboljeg igrača sedmice Istočne konferencije NBA lige.

Bogdanović je bio sjajan u protekloj sedmici jer je vodio Indiana Pacerse do četiri pobjede sa prosjekom od 22,5 poena i 2,5 skokova po meču.

Inače, ovo je prvi put u karijeri hrvatskog košarkaša da dobije jedno ovakvo priznanje i prvi put u historiji Indiana Pacersa da njihova tri košarkaša u jednoj sezoni dobiju ovo priznanje. Prije Babe priznanje su dobijali Victor Oladipo i Thaddeus Young.

Inače, kada je u pitanju Zapadna konferencija, priznanje je više nego zasluženo osvojio fantastični košarkaš Oklahoma City Thundera Paul George. On je prosječno bilježio 37 poena uz osam skokova po meču.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.