Nevjerovatni Harden ponovo išao preko 40 poena, skromna partija Jokića u porazu Denvera
U posljednjih 30 utakmica Harden ima prosjek od 40 poena

Brada ima nestvaran niz

Nevjerovatni Harden ponovo išao preko 40 poena, skromna partija Jokića u porazu Denvera

S. Pašalić

Houston Rocketsi su sinoć stigli do pobjede na gostovanju kod Phoenix Sunsa 118:110.

Houston je do pobjede predvodio čudesni James Harden koji je odigrao još jedan sjajan meč te postigao 44 poena uz osam skokova i šest asistencija. Hardenu je ovo 20. meč ove sezone u kojem je postigao 40 ili više poena.

Harden je najveću pomoć u novoj pobjedi Rocketsa imao od Crisa Paula koji je postigao 18 poena, te Kennetha Farieda koji je ostvario double-double sa 17 poena i 14 skokova i koji se odlično snalazi u Houstonu.

Kod Phoenixa Josh Jackson je postigao 25 poena, dok je Kelly Oubre Jr. dodao 23 poena.

Denver Nuggetsi su poraženi kod Detroit Pistonsa 129:103 a Nikola Jokić se uklopio u sivilo gostiju te odigrao slabu partiju i postigao samo 16 poena. Najučinkovitiji kod Denvera je bio Trey Lyles sa 20 poena.

U pobjedničkoj ekipi Detroita Andre Drummond je zabilježio double-double sa 27 poena i 12 skokova, a Stanley Johnson je dodao 21 poen.

U ostalim utakmicama Atlanta je savladala Washington u gostima sa 137:129, Indiana je upisala pobjedu protiv New Orleans Pelicansa u gostima 109:107 uz 14 poena Bojana Bogdanovića, dok su Sacramento Kingsi na svom parketu stigli do pobjede protiv San Antonia, a Nemanja Bjelica sa 7 i Bogdan Bogdanović sa 6 su imali jako skroman učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi