Kada se zovete James Harden, za vas ne vrijede pravila kao za ostale igrače
Nije prvi put da se Hardenu ne sviraju ovakve ili slične situacije

Nekoliko kontroverznih odluka sudija

Kada se zovete James Harden, za vas ne vrijede pravila kao za ostale igrače

S. Pašalić

Houston Rockets su sinoć na svom parketu dočekali Oklahoma City Thunder i izgubili 112:117.

Fantastičan meč u kojem je Houston imao veliku prednost na poluvremenu, da bi u nastavku Oklahoma preokretom stigla do pobjede.

Ovaj meč je ponudio i veliki okršaj Paula Georgea i Jamesa Hardena koji je otišao na stranu košarkaša Oklahome. George je upisao 45 poena dok je Harden kraj utakmice dočekao sa 42.

Ova dvojica košarkaša su cijelu utakmicu imali nekoliko zanimljivih duela, a dvije situacije su se izdvojile i oko njih se diglo puno prašine.

Prva situacije je bila kada je James Harden vodio napad Houstona, George se postavio ispred njega a igrač Houstona ga je odgurnuo rukom što je bio očigledan faul u napadu, međutim sudije se nisu oglasile.

Druga situacija se desila prilikom šuta Hardena kada je George bio jako blizu igrača Houstona. Harden je nakon šuta pao na parket i prilikom pada zakačio Georgea po glavi a sudije su svirale faul igraču Oklahome.

Tako se i ovaj put pokazalo da ako se zovete James Harden čak i u najtežim trenucima možete računati da će sudije biti na vašoj strani i da za vas ne vrijede ista pravila kao što vrijede za ostale igrače.

Top Komentari

Bulwyf
Nba je biznis, ovako na silu proizvode superzvijezde.
1 0
DamirT
Zar nema neka video analiza?Sto protivnicki klubovi uopste igraju kad znaju da ce se ovom "kosarkasu" sve dopustat na utakmici?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi