Počinje knock-out faza Lige šampiona

Poznate postave za dva spektakla: Tuchel obradovao navijače, Džeko od prve minute

Za nešto manje od sat vremena na male TV ekrane nam se vraća Liga šampiona.

Pred nama su dva duela osmine finala u kojima se sastaju Manchester United - PSG i Roma - Porto, a već su poznate i startne postave za ove utakmice.

Najviše pažnje svakako je privukla postava PSG-a jer se nije znalo da li će igrati vezni fudbaler Marco Verratti, ali on se očigledno potpuno oporavio od povrede i u prvoj je postavi. Zanimljivo, mjesto u napadačkoj trojci našao je i Dani Alves uz Angela Di Mariju i Mbappea. U postavi naravno nema povrijeđenih Cavanija i Neymara.

Kada je u pitanju meč Roma - Porto, ono što je najbitnije za nas iz Bosne i Hercegovine je da je Edin Džeko u prvoj postavi. Patricka Schicka, kao što se i najavljivalo, nema zbog povrede.

Manchester United: De Gea, Young, Bailly, Lindelof, Shaw, Matić, Herrera, Pogba, Lingard, Martial, Rashford.

PSG: Buffon, Bernat, Kehrer, Silva, Kimpembe, Marquinhos, Verratti, Draxler, Di Maria, Dani Alves, Mbappe.

Roma: Mirante; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Cristante, De Rossi, Pellegrini; Zaniolo, Džeko, El Shaarawy.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto: Casillas; Eder Militao, Pepe, Felipe, Telles; Herrera, Danilo Pereira, Fernando; Otavio, Soares, Brahimi.

Inače, utakmice počinju od 21.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.