De Ligt na meti Stare dame

Dok on bude igrao protiv Reala, direktor Juventusa će dogovarati njegov transfer

Prema pisanju novinara CalcioMercata Fabrizija Romana, sportski direktor Juventusa Fabio Paratici je trenutno u Amsterdamu i prisustvovat će utakmici osmine finala Lige prvaka između Ajaxa i Real Madrida.

Paratici je stigao u Amsterdam kako bi gledao mladog štopera Ajaxa Matthijsa de Ligta i potencijalno razgovarao o njegovom transferu sa čelnicima holandskog velikana.

Inače, Juventus je danas na berzi prodao obveznice u vrijednosti od 175 miliona eura i čini se da već traži igrača u kojeg će uložiti dio zarade.

De Ligt jedan od najcijenjenijih mladih defanzivaca u Evropi se već neko vrijeme povezuje sa Juventusom, ali i Barcelonom i PSG-om. Ipak, čini se da je Juventus spreman napraviti konkretan korak po pitanju potencijalnog transfera ovog 19-godišnjaka.

Inače, De Ligt je ove sezone već odigrao 34 utakmice za Ajax u svim takmičenjima, postigao je tri gola i upisao dvije asistencije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.