Jajčani slavili treću pobjedu u Ljubuškom

Bešagić i Popović za pobjedu NK Metalleghe protiv FK Igman

Samir Mlaćo

Nogometaši Metalleghea u svojoj trećoj pripremnoj utakmici u Ljubuškom upisali su pobjedu. Na Babovcu su Jajčani savladali Igman 2:1.

Poveli su gosti u 30. minuti autogolom Gorana Popovića, ali su Kraljevi nakon pet minuta stigli do poravnanja. Odličnu akciju Aljetića i Popovića u gol je majstorski pretvorio Armin Bešagić. U drugom dijelu nekoliko prilika na obje strane, a odlučujući pogodak postigao je Goran Popović udarcem glavom nakon ubačaja Gabrijela Popovića.

U sastavu Metalleghea cijelu utakmicu odigrao je i Deni Simeunović koji će ove polusezone biti stanovnik Jajca, a u drugom dijelu branio je Marko Sušac sa kojim je također dogovorena suradnja. Trener Jajčana Salim Duraković jučer nije mogao računati na prehlađenog Pljevljaka i lakše ozlijeđenog Mehića.

Naredni duel popularni Kraljevi iz Jajca igraju u subotu u Ljubuškom protiv drugoligaša Klisa, a nakon toga uslijediće povratak u Jajce. Generalni test zakazan je za 23.02.2019.godine. Protivnik će biti NK Travnik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.