Engleski fudbaler je u dosadašnjoj karijeri odigrao ukupno 10 utakmica u Evropskoj ligi. Ovo mu je 11. nastup (Foto: EPA)

Pogodio je protiv Malmea

Večerašnji gol Rossa Barkleyja je poseban

Midhat Šljivak

Ross Barkley donio je Chelseaju vodstvo protiv švedskog Malmea u Evropskoj ligi.

Engleski veznjak je pogodio za 0:1 u 30. minuti meča nakon jako dobrog ubacivanja Pedra, a ovaj gol je itekako poseban za 25-godišnjeg fudbalera.

Barkley je večeras postigao svoj prvi pogodak u evropskom klupskom fudbalu, pa će mu gostovanje u Švedskoj ostati u pamćenju.

Ranije je ovaj vezni fudbaler nastupao u Evropskoj ligi za Everton. U pet odigranih susreta sa ovom ekipom upisao je samo jednu asistenciju, a identičnu statistiku je ove sezone imao u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Do ove utakmice je odigrao ukupno pet utakmica u dresu Chelseaja u ovom takmičenju, na terenu je proveo 384 minute i upisao je asistenciju i to za pobjednički gol protiv PAOK-a u Solunu.

Red je konačno došao i na gol, a on je ovako izgledao:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.