Trener HŠK Zrinjski

Blaž Slišković: Bazirao sam pripreme za meč na Pecari

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski ulazi u završne pripreme pred početak drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH.

Plemići sutra igraju generalku protiv Igmana iz Konjica, a prvenstvo nastavljaju 24. februara kada će gostovati na Pecari kod Širokog Brijega.

Trener mostarskog tima Blaž Slišković održao je govor pred početak treninga na kojem se pojavio i Tomislav Barbarić, koji će potpisati dvoipogodišnji ugovor.

"Nismo imali problema sa povredama i sa te strane možemo biti zadovoljni. Svi igrači su odradili određni broj treninga i radili su dosta kvalitetno. Pripremne utakmice su mogle biti i bolje odrađene. Nekim provjerama ipak možemo biti zadovoljni. Tražili smo se, dosta sam mijenjao ekipu, a tu je i dosta novih igrača", rekao je Slišković, te je dodao:

"Nakon svega što smo izmiksali, blizu smo početnog sastava za Široki. Ima još vremena da neke stvari korigiramo, nadam se ćemo u Širokom istrčati sa najspremnijom ekipom i da ćemo izboriti povoljan rezultat. Taj nam je meč jako važan i pozitivan rezultat bi nam donio pozitivnu atmosferu. Bazirali smo se dosta na taj prvi meč i tražim ekipu koja će dati najviše u prvoj utakmici. Provjera protiv Igmana će mi sigurno pomoći da još neke stvari vidim i narednih sedam dana ćemo pokušati da se osvježimo pred taj derbi", rekao je Blaž Slišković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Široki - Zrinjski igra se 24. februara, a susret sa Igmanom na programu je sutra. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.