Sigurno da iskusni napadač nije očekivao ovakvu odluku sudije. Bio je u čudu, ali je na kraju morao da napusti utakmicu

U duelu Fenerbahče - Konyaspor

Adis Jahović napravio neshvatljiv potez i dobio direktan crveni karton

Midhat Šljivak

Napadač Konyaspora Adis Jahović napravio je neshvatljiv potez u meču protiv Fenerbahčea i nakon nešto više od pola sata igre je isključen.

Makedonski fudbaler, koji je nekada u Bosni i Hercegovini igrao za Velež, Željezničar i Sarajevo, bio je u duelu sa defanzivcem Fenerbahčea Sadikom Ciftpinarom.

Nakon što je igrač Fenera pao na tlo, Jahović ga je nagazio, a sudija je to sve vidio. Dileme nije bilo i sudija je ovog fudbalera poslao ranije pod tuš.

Interesantno je svakako da je Konyaspor zabio gol za vodstvo nakon isključenja Jahovića, ali se Fener jako brzo vratio u utakmicu.

Do kraja će gosti sigurno biti pod velikim pritiskom. Imaju igrača manje, gostuju posrnulom velikanu i za njih bi bod bio kao kuća.

Jahović bi nakon svega mogao biti žestoko kažnjen. Direktan crveni karton znači minimalno dvije utakmice kazne, ali u ovom slučaju bi mogao i gore proći.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na kraju će konačan sud donijeti Disciplinska komisija turske Superlige. Jahović će sačekati svoju kaznu koja će biti poznata naredne sezone.

Makedonski napadač ove sezone igra sjajno. Odigrao je ukupno 18 utakmica u sezoni i postigao je šest pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.