Nagrada za sjajne igre: Adis Jahović napravio odličan transfer
Foto: Twitter/Konyaspor

Bivši napadač Sarajeva i Željezničara "spašava" Konyaspor

Nagrada za sjajne igre: Adis Jahović napravio odličan transfer

Adis Jahović je na ljeto 2016. godine stigao u Goztepe iz ruske Samare, a u prvom dijelu sezone 2017/2018 ovaj Makedonac se izdvojio kao jedan od najboljih napdača turskog šampionata.

"Mali" Goztepe je u velikoj mjeri zahvaljujući Jahoviću nakon 19. kola na sedmom mjestu u turskoj Super ligi, a ovaj iskusni napadač je treći strijelac šampionata sa 14 golova na svom konut, dok su ispred njega samo Gomis (Galatasaray) i Burak Yilmaz (Trabzon).

Bilo je jasno da će klub iz Izmira teško zadržati Jahovića ove zime, pa iako mu je Goztepe nudio novi ugovor, on je odlučio prihvatiti puno unosniju ponudu Koynaspora, ekipe koja ove sezone igra u užasnoj formi, ali je financijski dosta "jača" od Adisovog dojučarašnjeg kluba.

Konyaspor se, naime, trenutno nalazi na pretposljednjem (17.) mjestu u turskom prvenstvu, a čelnici ovog kluba su očigledno smatrali da upravo Adis Jahović može pomoći ekipi da u nastavku sezone konačno počne sa boljim partijama i izađe iz opasne zone.

Jahović je tako sa Konyasporom potpisao ugovor na tri i pol godine, a Goztepeu će pripasti oko 1.5 miliona eura odštete. Turski mediji navode da će Jahović po sezoni zarađivati oko milion eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, ovaj 30-godišnji napadač je karijeru gradio i na terenima Premijer lige BiH. On je 2007. godine stigao u Željezničar u kojem nije dobio pravu priliku za igru, potom je nastuao za Velež, da bi od 2009. do 2011. godine nosio dres Sarajeva.

U BiH, međutim, nije stekao reputaciju vrhunskog napadača. Štaviše, našu zemlju je napustio sa etiketom ne pretjerano kvalitetnog fudbalera. Međutim, nakon napuštanja BiH počinje njegov uspon. Uslijedio je dosta uspješan period u Švicarskoj (Will i Zurich), zatim kratke avanture u Ukrajini i Rijeci, ruska Samara, Goztepe i sada Konyaspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi