Foto: ND Gorica

Uspješna provjera za tim Nermina Bašića

Semir Smajlagić strijelac i asistent u pobjedi Gorice

Generalku pred drugi dio sezone u Prvoj ligi Slovenije danas je odigrala i Gorica koju odnedavno vodi bh. trener Nermin Bašić.

Sedmoplasirani tim slovenačkog šampionata je odmjerio snage protiv Jadrana iz Dekana i na kraju slavio rezultatom 2:0, a velike zasluge za trijumf pripadaju mladom Semiru Smajlagiću, bivšem članu Akademije FK Sarajevo.

Upravo je Smajlagić bio strijelac prvog pogotka za Goricu u 27. minuti, a u drugom poluvremenu je i asistirao Velikonji za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Uz Smajlagića, od prve minute za Goricu protiv Jadrana su igrali bivši omladinski reprezentativci Bosne i Hercegovine Adel Halilović, kao i Vladimir Oršolić, koji se kroz pripremne utakmice ozbiljno nametnuo. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Gorica je na prvenstvenu pauzu otišla s nizom od pet uzastopnih poraza, a ako se po jutru dan poznaje, čini se da će Bašićevo imenovanje donijeti neke nove vjetrove u ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.