Halilović potpisao za slovenačku Goricu

Bivši kadetski i juniorski reprezentativac

Halilović potpisao za slovenačku Goricu

Bh. stručnjak Nermin Bašić u slovenačku Goricu, koji je preuzeo početkom godine, doveo je Adela Halilovića.

Riječ je o nekadašnjem kadetskom i juniorskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine koji u Goricu dolazi iz drugoligaša Radomlja, gdje je ujedno i sarađivao s Bašićem, a saradnja je potpisana na dvije i pol godine.

"Transfer u Goricu je svakako iskorak za moju karijeru. Jako sam sretan što sam došao u ovaj klub, na meni je sada da kroz igre na terenu opravdam povjerenje i pokažem se kao pojačanje", kazao je Halilović za klupski sajt.

Halilović, koji uz bh. ima i austrijsko državljanstvo, u prethodnoj polusezoni je za Radomlje odigrao 17 utakmica u kojima je postigao jedan gol i upisao čak 10 asistencija, što ga je svrstavalo među najbolje mlade igrače u 2. ligi Slovenije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ovaj 22-godišnji nogometaš je ranije imao priliku igrati i u Premijer ligi, tačnije u Krupi, ali vrlo kratko. Još se okušao u Slaven Belupu, Lieferingu, Bischofshofenu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi