Na meti Dybala

Bayern nikada nije dao 75 miliona eura za igrača, ali to bi se moglo promijeniti

Edmir Škorić

Bayern je spreman da za rekordnu sumu dovede Argentinca Paula Dybalu iz Juventusa.

Bayern se već duže vrijeme povezuje s Dybalom, ali sada je stvar postala daleko ozbiljnija, a Bavarci su spremni da plate 75 miliona eura Juventusu za Argentinca, koji bi pritom dobio 10 miliona eura godišnje.

Bayern nikada nije platio nekog igrača 75 miliona eura, pa je dakle spreman da obori klupski rekord, ali ostaje da vidimo je li Juve spreman da se odrekne svog napadača.

"Postoji nekoliko sjajnih igrača na tržištu u ovom trenutku. Koga bih volio dovesti? Igrača poput Paula Dybale", rekao je Bayernov šef Karl-Heinz Rummenigge još prije dvije godine.

Dybalu je Juve doveo za 40 mil. eura iz Palerma 2015. godine i do sada je za Staru damu postigao 76 golova uz 31 asistenciju na 169 mečeva.

Ukoliko bi ga došao za 75 miliona u Bayen, nadmašio bi Crentina Tolissa, veznjaka koji je iz Lyona u 2017. godini došao za oko 42 miliona eura i bonuse.

Dolaskom Cristiana Ronalda Dybala više nije toliko važan u igri Stare dame, pa nije isključeno da Juve ovako primamljivu ponudu i prihvati, ali hajde da sačekamo ljeto.

Dybalu želi i Liverpool

Prije par dana su se pojavile špekulacije da se Juventus želi riješiti Dybale kako bi skupio 200 miliona eura za transfer Mohameda Salaha, ali mnogi ovakve napise britanskih medija nisu shvatili ozbiljno.

Međutim, sada su za ovu priču "zagrizli" italijanski mediji, a ona se našla i na naslovnici Tuttosporta.

Naime, Tuttosport tvrdi da Juventus želi direktnu trampu sa Liverpoolom, te da je već ponudio Paula Dybalu i 50 miliona eura u zamjenu za sjajnog Egipćanina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Da li će ova ponuda biti dovoljna za Liverpool ostaje da se vidi. Podsjetimo, Salah je prošlog jula potpisao novi petogodišnji ugovor sa Redsima, u koji nije ugrađena otkupna klauzula i jasno je da bi njegov eventualni transfer mogao prići veoma blizu Neymarovom rekordu (222 miliona eura).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.