Miralem Pjanić: Želim narodu u BiH pokazati da se radom i trudom mogu napraviti velike stvari

Bh. fudbaler za italijanske medije

Miralem Pjanić: Želim narodu u BiH pokazati da se radom i trudom mogu napraviti velike stvari

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić vjeruje da Juventus ove sezone može doći do titule Lige prvaka što je vjerovatno i glavni razlog za njegov ostanak u redovima italijanskog kluba.

Pjanić se često povezuje sa mnogim evropskim velikanima, ali ljetos je zaista bio veoma blizu odlaska iz Juventusa. Bh. fudbaler je u razgovoru za italijanske medije otkrio da je imao nekoliko zanimljivih ponuda, ali da je na kraju ostao u Juventusu jer u ovom timu ima sve što jedan fudbaler može da poželi.

"Bilo je nekog interesa i to je istina. Ipak, nisam imao razlog da miijenjam klub. Ne znam da li će Juventus biti moj posljednji veliki klub jer transferi ne zavise samo od igrača već i od kluba koji većinom gleda samo novac. Vjerujem da smo spremni za velike stvari ove sezone i želio sam ostati da pomognem. Glavni cilj nam je Liga prvaka i to sam rekao već dosta puta ove sezone", rekao je bh. veznjak.

Također, Pjanić se dotakao i dolazak Aarona Ramseya koji će se na ljeto priključiti Juventusu, ali je otkrio da se ne osjeća ugroženim. Pjanić je pričao i o tome što ga javnost često poredi s Andreom Pirlom.

"Ramsey je dobar igrač i biće nam pojačanje. Sredina terena je srce ove igre i morate imati najbolje igače u tom redu. Fudbalere koji unaprijed znaju šta će uraditi i koji će napraviti razliku. Porede me često s Pirlom i drago mi je zbog toga. Međutim, mislim da nije fer to raditi jer je on igrač svjetske klase koji je ispred mnogih bio miljama daleko".

Zidane, Xavi, Pirlo i Busquets ispred svih

Pjanić ne krije da je njegov idol kada je odrastao bio Zinedine Zidane, ali također dosta toga naučio je i od legendarnog igrača Barcelone, Xavija, kojeg je često gledao na malim ekranima.

"Ma Zidane je posebna priča. Sve što on dotakne pretvori se u zlato. Volio bih raditi s njim nekada u budućnosti jer je on broj jedan. Ipak, mi sada imamo odličnog trenera koji itekako zna šta radi. Xavi? Volim gledati takve igrače kao što je Xavi i Zidane, pa i Busquets. Oni su toliko jednostavni i fudbal izgleda tako lagan kad ga oni igraju. Xavi je posebna priča, žao mi je što i danas nije na vrhuncu karijere", dodao je Pjanić.

Bh. reprezentativac prisjetio se i finala Lige prvaka od prije dvije godine kada je Juve poražen u Cardiffu od Real Madrida.

"Uh, volio bih taj meč ponovo igrati. Siguran sam da će trofej doći u Torino u narednim godinama i volio bih biti dio Juventusa kada se to desi. To finale mi je baš loše sjećanje i ne znamo šta nam se tada desilo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju razgovora bilo je nemoguće da Pjanić barem malo spomene i Bosnu i Hercegovinu.

"Čovjek nikada ne smije zaboraviti odakle dolazi. Veoma bliska mi je domovina iako nikada nisam živio tu. Prvi put sam bio u BiH kada sam imao šest godina i rat je tek završio. To me vezalo za moju zemlju i ljude koji žive tamo. Želim svom narodu dati radost i prije svega im pokazati da se trudom i radom mogu uraditi velike stvari u sportu, ali i životu".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

che_guevara1
Mogu ako si rođen vani i imas sve idealne uvijete .
0 6
infinity2612
Haj ne seri Pjana Boga ti...ljudi se trude, jak9 se.trude...ja.se trudim, puno se trudim na poslu...nista...al ako.si roden pod sretnom.zvijezdom ostvarit ces nesto, ako nisi dzaba ti trud i zalaganje
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi