Arsenal dočekuje BATE Borisov

Hoće li Emirates sutra biti prazniji nego ikad?

Endin Čaušević

Arsenal sutra na Emiratesu igra protiv BATE Borisova revanš utakmicu šesnaestine finala Evropske lige.

Londonski klub u prvom duelu iznenađujuće je poražen sa 1:0 i pred njima je težak zadatak u revanšu. Međutim, rezultat čini se nije jedini problem za Topnike jer su sve šanse da će igrati skoro pred praznim tribinama sutrašnju utakmicu.

Naime, navijači Arsenala ogorčeni su na UEFA-u zbog toga što će se utakmica igrati u terminu od 18:55 sati jer većini njih zbog posla to ne odgovara. Navijači su poručili da jednostavno zbog posla ne mogu da stignu na meč i tražili su da se utakmica igra od 21 sati.

Oni su čak poslali i pismo predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu, a čak su podršku tražili od televizije BT Sport koja prenosi ovaj meč. Prema svemu sudeći tribine će biti znantno prazne, a mnogi vjeruju da će to biti neslavan rekord, odnosno najprazniji Emirates ikad.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Fudbal mora prestati stavljati TV kompanije ispred navijača. Većina nas ne može doći na utakmicu voljenog kluba", poručili su fanovi Topnika.

Emiratesov kapacitet je 60,260 sjedišta, a negativni rekord je postavljen prije dvije godina na meču Liga kupa kada je protiv Doncastera bilo 44,064 gledatelja na stadionu Arsenala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.