FA odlučio: Sead Kolašinac nije postigao autogol!
Nije rijetkost u proteklih nekoliko godina da se odluke o strijelcima gola promijene. Dešavalo se to često i uvijek se išlo u korist napadačima koji su dobijali prave poklone od Fudbalske asocijacije (Foto: EPA)

Žalba igrača Huddersfielda usvojena

FA odlučio: Sead Kolašinac nije postigao autogol!

M. Šljivak

Arsenal je u posljednjem meču Premier lige savladao na gostovanju Huddersfield Town sa 2:1 golovima Alexa Iwobija i Alexandrea Lacazettea.

Do sudijske nadoknade meča Topnici su imali dva gola prednosti, a zatim je uz pomoć reprezentativca Bosne i Hercegovine Seada Kolašinca Huddersfield stigao do počasnog pogotka.

U akciji je učestvovao Huddersfieldov fudbaler Karlan Grant. On je od Fudbalske asocijacije zatražio da se njemu pripiše ovaj pogodak, a na kraju je FA donio konačnu odluku i potvrđen je strijelac gola.

Odlučeno je da se gol dodijeli Grantu. Tako je Sead Kolašinac izbrisan kao strijelac autogola u ovom meču, što je svakako jako dobra stvar za bh. fudbalera.

Ovo je potvrdio i Huddersfield na svojim zvaničnim stranicama, a ovo je njihovom fudbaleru prvi gol za ekipu.

Ipak, mnogo zadovoljniji može biti bh. reprezentativac Sead Kolašinac. Odluka da se gol pripiše Grantu, umjesto da se vodi kao njegov autogol, sasvim sigurno je dobro prihvaćena kod stamenog defanzivca.

Kolašinac ove sezone igra zaista dobro u dresu londonskog velikana. Nastupio je u 15 utakmica Premier lige i upisao je pet asistencija.

U nekoliko navrata je bio blizu i postizanja pogotka, ali se to na kraju nije desilo. Međutim, bitno je da on igra standardno i dobro, a golovi će sami doći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je trenutno peti na tabeli Premiershipa sa 50 osvojenih bodova, a naredni meč igraju u nedjelju na Emiratesuu protiv Southamptona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
E sad mi je lakse,danima ne spavam zbog toga.Koja vijest...haha hh h
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi