Unai Emery konačno progovorio o tome zašto nema Mesuta Ozila

Nijemac van svih kombinacija

Unai Emery konačno progovorio o tome zašto nema Mesuta Ozila

E. Čaušević

Njemački fudbaler Mesut Ozil nije se naigrao previše ove sezone, te većinu utakmica Arsenala posmatra s tribina.

Ozil je na početku imao dosta problema s leđima zbog čega je odigrao tek nekoliko utakmica u Premiershipu, ali onda kada se oporavio totalno je izbrisan iz planova Unaija Emeryja. Ozil već nekoliko sedmica normalno trenira s igračima Arsenala, ali kada dođu utakmice njega nema ni na mapi.

Međutim, engleski mediji špekulišu da je Emery bio razočaran Ozilovim igrama kada bi se njemački veznjak našao na terenu. Iako je daleko najplaćeniji igrač Arsenala čini se da mu španski stručnjak želi dati do znanja da neće tolerisati tako opuštene igre.

Emery nije previše pričao o Ozilovom statusu u Arsenalu iako je to pitanje bilo skoro na svakoj press konferenciji. Španac je to vješto izbjegavao, no sada je odlučio da posveti nekoliko rečenica ovom "problemu".

"Kada igramo djelujemo jako dobro ako smo raspoloženi, kada nismo onda je to loše bez obzira koji igrači igraju. Jedan igrač ne mijenja ništa da li će biti dobro ili loše. Sve je do ekipe i siguran sam da pojedinac ne može toliko da promijeni stvari kako vi to predstavljate", rekao je Emery.

Mesut Ozil na Instagramu citirao Bergkampa i podršku dobio samo od nekoliko saigrača

Dok čeka da se ponovo vrati u konkurenciju za utakmice Arsenala njemački veznjak je dosta aktivan na društvenim mrežama. Nedavno je objavio i zanimljiv citat legendarnog Dennisa Bergkampa koji je jedan od najomiljenijih fudbalera za navijače Topnika ikad.

Ozil se nalazi u teškoj situaciji i jasno je da mu nije lako, ali očito da ne želi tek tako spakovati kofere i pobjeći iz Arsenala. On je imao zanimljivu objavu na Instagramu gdje je citirao izjavu legendarnog fudbalera Dennisa Bergkampa koji je najbolje dane karijere proveo upravo u Arsenalu.

"Kada počnete navijati za fudbalski klub ne navijate zbog trofeja, igrača ili historije. Navijate jer ste pronašli sebe u tom klubu, pronašli mjesto kojem pripadate", objavio je Ozil legendarnu izjavu Bergkampa.

Naravno, engleski mediji i u tome su pronašli način da naprave priču, odnosno pogledaju koji su saigrači "podržali" Ozila lajkom ili komentaroma. Fotografiju su lajkali Sead Kolašinac, Alexander Lacazette, Alexi Iwobi i Granit Xhaka što i nije baš neka podrška od ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Xhaka i Iwobi su dali podršku u komentarima, a oglasio se i Ozilov dojučerašnji saigrač Jack Wilshere koji danas igra za West Ham. No, sigurno je da se svi nadaju da će Ozil konačno zaigrati u pravoj formi i opravdati silni novac kojeg je Arsenal uložio u njega.

 Ozil's Arsenal team-mates showed their support on Instagram

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti